Meester
Michel
IJsseldijk

Ik heb de opleiding Nederlands Recht gevolgd bij de Universiteit Nijmegen. In 1992 ben ik beëdigd als advocaat. Ik heb dus inmiddels al 24 jaar ervaring als advocaat. Ik heb gewerkt bij Weijzen advocaten in Amersfoort, vervolgens bij Louwerse & van der Velde advocaten in Utrecht en Arnhem, alwaar ik 3 jaar leiding had over de vestiging in Arnhem. In 2006 startte ik samen met Daniel Corbeek dit eigen kantoor. 
 
Lid van:
NVSA, de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (www.nvsa.nl)
+31 (0) 6 4177 4345
LinkedIn

Toen ik vijftien was, ontstond bij mij al het idee om advocaat te worden. Ik was al vroeg actief op het gebied van de mensenrechten en vrij snel lid van Amnesty International. Die interesse heb ik van huis meegekregen. Mijn vader had een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ik ben afgestudeerd op de rechten van de mens en arbeidsrecht. Pas tijdens mijn stage in Amersfoort kwam ik in aanraking met het strafrecht. Dat beviel zo goed dat ik uiteindelijk die kant op ben gegaan.

Geen ‘zaak’, maar een ‘mens’
Wat me fascineert aan het strafrecht zijn de verhalen van de cliënten. Iedere cliënt heeft een uniek verhaal, een eigen geschiedenis en achtergrond en redenen waarom hij iets wel of niet heeft gedaan. Ik hoop dat mijn cliënten ervaren dat ze geen ‘zaak’ voor me zijn, maar een ‘mens’. Ze mogen van mij verwachten dat ik sta voor hun belang. Dat is het doel dat ik dien.

Onderling vertrouwen
Ik probeer mijn cliënt duidelijk uit te leggen wat hem te wachten staat. We maken samen afspraken en ik zie erop toe dat we die over en weer nakomen. Ik vind het belangrijk goed bereikbaar te zijn; als een cliënt belt, bel ik dezelfde dag terug. Zo ontstaat een vertrouwensband. Die hoeft er niet van meet af aan te zijn, dat kan groeien. Maar hoe meer ik weet, des te beter kan ik mijn werk doen.

Snel en succesvol schakelen
In de rechtszaal weet je niet altijd hoe het gaat aflopen. Tijdens de zitting kunnen er altijd verrassende dingen gebeuren en dan is het aan jou, als advocaat, om snel en succesvol te schakelen. Dat maakt het strafrecht voor mij zo mooi.